Terug
Tielbeke schuift aan

bij chauffeur Frank

Door Evelien Wolting - Als ik collega Frank, chauffeur fijnmazige distributie bij Tielbeke, enige tijd geleden bel om hem te vragen of ik hem binnenkort mag interviewen tijdens een ontbijt op kantoor reageert hij opgetogen! “Waar heb ik dat aan te danken en vanwaar dat de keuze op mij is gevallen?”, zegt hij een beetje overrompeld. Ik geef bij hem aan dat de collega’s van Planning en Personeelszaken zeer over hem te spreken zijn en hebben aangegeven dat hij een enthousiaste chauffeur is die passie voor het vak heeft. “Beide kan ik niet ontkennen en een goed ontbijt zal ik zeker niet afwijzen!”, geeft Frank lachend aan. En zo zaten Frank en ik halverwege februari om half acht ’s ochtends aan een uitgebreid ontbijt op kantoor…

Goede start van de dag

“Wat een luxe zeg, zo voor aanvang van mijn werkdag, ziet er lekker uit!”. Frank kijkt verlekkerd naar het ontbijt en ik vraag aan hem tegenover mij plaats te nemen. Ik informeer of hij al een idee heeft hoe zijn werkdag er vandaag uitziet. “Nee geen idee, ik loop straks langs de planning om de rittenlijst op te halen. Negen van de tien keer rijd ik in de omgeving van Twente. Dat vind ik ook het leukste om te rijden want mijn roots liggen in Wierden en ken het redelijk op mijn duimpje. En hierdoor ben ik ook op tijd weer thuis zodat ik de avond voor mijzelf heb of iets leuks kan ondernemen met mijn vrouw”.

Frank geeft daarnaast aan dat hij vaak een grote hoeveelheid adressen heeft om te lossen per dienst. “Ik mag graag rijden, begrijp mij niet verkeerd. Maar 200 kilometer achtereen rijden heb ik vroeger veel gedaan en dat heb ik op een gegeven moment wel gezien. Doe mij maar diverse ritten zodat ik overal kom en ook genoeg tijd heb om mijn pauze en rusttijd te nemen. Dit zorgt bij mij ervoor dat ik geen stress in mijn werk ervaar.”

Uitgebreid ontbijten op vakantie

Collega Frank start met een kop thee en belegt een bol met ham en kaas. Zichtbaar genietend van het ontbijt vertelt hij dat hij normaal gesproken de dag niet op deze manier begint. “Vaak start ik met koffie en eet wat later op de ochtend maar hier kan ik wel aan wennen hoor! Tijdens de vakantie ontbijt ik graag uitgebreid, bijvoorbeeld een Oostenrijks ontbijt is heel lekker.”

“Negen van de tien keer rijd ik in de omgeving van Twente. Dat vind ik ook het leukste om te rijden want mijn roots liggen in Wierden en ken het redelijk op mijn duimpje.”

Ervaren distributie chauffeur

Voordat Frank bij Tielbeke als chauffeur fijnmazige distributie kwam werken, kende hij de organisatie al wel. Als charter werd hij via zijn toenmalige werkgever al regelmatig uitgeleend aan Tielbeke. Doordat Frank graag wilde werken voor een vaste opdrachtgever en het wagenpark en materieel als zeer goed heeft ervaren, heeft hij contact gezocht met Tielbeke. “Binnen een week was het rond! Maar goed ook want nog geen twee dagen later bleek dat de organisatie waar ik 15 jaar voor gewerkt heb, failliet was gegaan. Alsof het zo had moeten zijn.”

Veel beweging

Dat het vak van stukgoedchauffeur een actieve baan is heeft zelfs Frank flink onderschat. “Op een gegeven moment ben ik zelfs iets afgevallen! Toen ben ik een FitBit gaan dragen en werd het opeens duidelijk waar het aan lag.”
Glimlachend vertelt Frank dat hij minimaal 10 kilometer per dag loopt tijdens een werkdag. En dat is zelfs op een relatief rustig dag! Goed eten is dus een must voor een stukgoedchauffeur.

Zoeken, zoeken, zoeken

Dat het werk als chauffeur fijnmazige distributie geen dag hetzelfde is, maakt dat Frank passie in zijn vak heeft. “Doordat mijn oplegger al vooraf geladen is als ik mijn dienst start, weet ik pas bij het afhalen van de rittenlijsten wat ik moet vervoeren. Dit kan variëren van grote zwembaden en trampolines tot aan kleine pakketten. Zo was ik onlangs bij een adres met als vrachtvermelding één colli van 1 kg. Ik zocht mij een ongeluk in de oplegger naar een pakket wat het mogelijk zou kunnen zijn. Bleek het een grote envelop die ik zelf in de cabine had neergelegd zodat deze niet beschadigd of zoek kon raken in de oplegger,” vertelt Frank grinnikend.

“Doe mij maar diverse ritten zodat ik overal kom en ook genoeg tijd heb om mijn pauze en rusttijd te nemen. Dit zorgt bij mij ervoor dat ik geen stress in mijn werk ervaar.”

Aan het werk

Nadat Frank een laatste eitje heeft gepeld en deze vervolgens opeet ruimt hij keurig de tafel af. “Dit is het minste wat ik kan doen na zo’n goed begin van de werkdag!”. Ik loop vervolgens met hem mee naar beneden richting planning en bedank hem voor het leuke gesprek. “Ik zal eens aan de planners vragen of zo’n ontbijt niet vaker ingepland kan worden” zegt hij gekscherend.

Loop of rijd een dagje mee bij Tielbeke

Ontdek welke functie in de logistiek en transport bij jou past!

Klik hier