chevroncircle-arrow facebook linkedinminusnotification-closeplus search-glass twitteryoutube
close

LOOP OF RIJD EEN DAGJE MEE BIJ TIELBEKE

Ontdek welke functie in de logistiek en transport bij jou past!

2 nieuwe vacatures east

Instromen bij Tielbeke met leerling logistiek supervisor Kirsten

Een opvallende verschijning, dat is Kirsten Vreeman (22). De spontane blondine is de enige vrouw, die in het Zwolse warehouse van Tielbeke werkt. Sinds september 2017 volgt ze de opleiding tot logistiek supervisor, wat ze combineert met leren in de praktijk. En onderdoen voor haar mannelijke collega’s, dat is ze niet van plan.

 

Al van kleins af aan weet Kirsten dat ze een opleiding in de logistiek wil volgen. Uren spendeert ze met haar vader, die vrachtwagenchauffeur is, in de cabine. Tijdens het lossen proeft ze de sfeer in verschillende warehouses. “De no-nonsense cultuur past bij mij”, vertelt ze.

 

IK KAN ELK MOMENT BIJ MIJN BEGELEIDERS TERECHT

 

Een geboren logistiek supervisor

Zo verbaasd als anderen op Kirsten haar beroepskeuze reageren, zo zeker is ze zelf van haar zaak. “Alle taken die ik als logistiek supervisor uitvoer, vind ik leuk”, zegt ze grijnzend. Van orderpicken tot zorgen dat alle goederen een plekje krijgen in het warehouse, ze neemt het voor haar rekening. Met hulp uiteraard. “Ik krijg vanuit Tielbeke goede begeleiding”, knikt ze. “Bij Jan-Willem en Marcel kan ik elk moment terecht”.

Dat ze goed op haar plek zit bij Tielbeke, is duidelijk. Naast haar vierdaagse werkweek, zit ze één dag in de week in de schoolbanken. Met gezonde tegenzin, zo geeft ze toe.

 

Vertrouwen winnen

Ook in Kirsten haar klas zitten overwegend mannen. Het deert haar niet, ze kan goed met hen opschieten. Toch werkte het starten bij Tielbeke zelfs haar op de zenuwen. “Ik was bang dat de mannen me anders zouden behandelen, omdat ik een vrouw ben”, blikt ze terug. Haar zorgen bleken onterecht: “Ik ben altijd met respect behandeld. Natuurlijk moest ik hun vertrouwen winnen, maar dat moet je ook als man”.

En dat vertrouwen winnen, dat gaat Kirsten goed af. Van hard werken is ze niet vies. “Als logistiek supervisor of logistiek manager moet je hard werken. Maar je hebt wel reguliere werktijden en dat vind ik prettig”, licht ze toe.