Terug
Instromen bij Tielbeke

met leerling logistiek supervisor Kirsten

Een opvallende verschijning, dat is Kirsten Vreeman (22). De spontane blondine is de enige vrouw, die in het Zwolse warehouse van Tielbeke werkt. Sinds september 2017 volgt ze de opleiding tot logistiek supervisor, wat ze combineert met leren in de praktijk. En onderdoen voor haar mannelijke collega’s, dat is ze niet van plan.

In opleiding logistiek supervisor Tielbeke

Al van kleins af aan weet Kirsten dat ze een opleiding in de logistiek wil volgen. Uren spendeert ze met haar vader, die vrachtwagenchauffeur is, in de cabine. Tijdens het lossen proeft ze de sfeer in verschillende warehouses. “De no-nonsense cultuur past bij mij”, vertelt ze.

Ik kan elk moment bij mijn begeleiders terecht

Een geboren logistiek supervisor

Zo verbaasd als anderen op Kirsten haar beroepskeuze reageren, zo zeker is ze zelf van haar zaak. “Alle taken die ik als logistiek supervisor uitvoer, vind ik leuk”, zegt ze grijnzend. Van orderpicken tot zorgen dat alle goederen een plekje krijgen in het warehouse, ze neemt het voor haar rekening. Met hulp uiteraard. “Ik krijg vanuit Tielbeke goede begeleiding”, knikt ze. “Bij Jan-Willem en Marcel kan ik elk moment terecht”.

Dat ze goed op haar plek zit bij Tielbeke, is duidelijk. Naast haar vierdaagse werkweek, zit ze één dag in de week in de schoolbanken. Met gezonde tegenzin, zo geeft ze toe.

Vertrouwen winnen

Ook in Kirsten haar klas zitten overwegend mannen. Het deert haar niet, ze kan goed met hen opschieten. Toch werkte het starten bij Tielbeke zelfs haar op de zenuwen. “Ik was bang dat de mannen me anders zouden behandelen, omdat ik een vrouw ben”, blikt ze terug. Haar zorgen bleken onterecht: “Ik ben altijd met respect behandeld. Natuurlijk moest ik hun vertrouwen winnen, maar dat moet je ook als man”.

En dat vertrouwen winnen, dat gaat Kirsten goed af. Van hard werken is ze niet vies. “Als logistiek supervisor of logistiek manager moet je hard werken. Maar je hebt wel reguliere werktijden en dat vind ik prettig”, licht ze toe.

Tielbeke logistiek supervisor in opleiding
Tielbeke leren in warehouse logistiek supervisor in opleiding
Leren en werken bij Tielbeke

Grote plannen

Ze wil dan ook niet bij Tielbeke weg gaan. Ze heeft grote plannen: “Als ik mijn opleiding heb afgerond wil ik doorgroeien. Ik heb onder meer voor Tielbeke gekozen, omdat het een groot bedrijf is.

Ik wil meer vrouwen in de logistiek zien

Hier heb ik de mogelijkheid om me te blijven ontwikkelen”. Het zelf begeleiden van studenten, en dan met name vrouwelijke studenten, is een droom. “Ik wil meer vrouwen in de logistiek zien. Zij hebben toch een andere kijk op de gang van zaken en dat kan verfrissend werken”, glimlacht ze.

Logistiek supervisor bij Tielbeke

Kirsten haar komst heeft in ieder geval verfrissend gewerkt. Uit het Zwolse warehouse van Tielbeke is ze niet meer weg te denken. Niet in de laatste plaats, omdat ze de lachers op haar hand heeft. “Laatst liet ik een doosje met strooigoed vallen. Overal lagen pepernoten”, vertelt ze blozend.

Het verschil maken

Ja, ook logistiek manager worden gaat met vallen en opstaan. En dat is oké. Trots is haar omgeving sowieso. In het bijzonder haar vader, die ziet dat zijn kleine meisje zich staande houdt in een mannenwereld. Zij maakt het verschil.

Meer over leren

Loop of rijd een dagje mee bij Tielbeke

Ontdek welke functie in de logistiek en transport bij jou past!

Klik hier