Terug
Een kijkje bij...

Loodsmedewerker Tom

Wanneer iedereen op één oor ligt, begint Tom Sluis (33) met zijn werk. Van kwart voor negen ’s avonds tot zes uur ’s ochtends werkt hij als loodsmedewerker bij Tielbeke. Samen met zijn collega’s zorgt hij er al bijna een decennium lang voor dat het transportbedrijf de nacht goed doorkomt. Grappig feitje: van oorsprong is Tom banketbakker.

Tielbeke loodsmedewerker in de nacht

Hoe komt een banketbakker terecht bij Tielbeke? “Ik vond het lastig om in die branche een passende baan te vinden. Toen ik via een bekende van mij over Tielbeke en de opleidingsmogelijkheden hoorde, heb ik gesolliciteerd”, vertelt Tom. “Ik nam een gok en die pakte goed uit”.

Een hecht team met loodsmedewerkers

Het is vooral de veelzijdigheid van zijn functie als loodsmedewerker, die Tom aanspreekt. Het team waarmee hij werkt is hecht, heel hecht. “’s Nachts zijn we op elkaar aangewezen. We zijn dus niet anders gewend dan dat we samen onze schouders eronder zetten”, benadrukt de rasechte teamplayer.

’s Nachts zijn we op elkaar aangewezen

Dat de loodsmedewerkers die nachtdiensten draaien een goede band met elkaar hebben, staat vast. En volgens Tom kleven er meer voordelen aan het werken in de late uurtjes: “De werkzaamheden die overdag uitgevoerd moeten worden, vind ik minder leuk. Bovendien heb ik nu ’s middags tijd om met mijn dochtertje door te brengen”.

Loodsmedewerker Tielbeke

Een bruidstaart voor collega’s

Elke dag kookt Tom voor zijn gezin. Nog steeds staat hij graag in de keuken. Ook voor collega’s bij Tielbeke is hij regelmatig aan het bakken. “Ik heb zelfs al een aantal keer een bruidstaart voor collega’s gemaakt”, zegt hij lachend. Hoewel hij het maken van het gebak heerlijk vindt, laat hij het opeten ervan aan anderen over. Kortgeleden onderging hij een zware operatie. Mede door deze ingreep wist hij een groot aantal kilo’s af te vallen. Een enorm knappe prestatie. “Toen ik terugkwam van mijn herstelperiode, herkenden mijn collega’s me niet meer”, vertelt hij trots. Om zijn gezondheid nu te waarborgen, zijn er met zijn leidinggevende goede afspraken gemaakt. “Ik voel me beter dan ooit”.

Warehouse topview Tielbeke

Iedereen verdient een kans

Naast Tom is ook Tielbeke in de afgelopen jaren flink veranderd. Tom heeft elke verandering meegemaakt. “Ik ben vooral blij met het nieuwe pand”, legt Tom uit. “De vorige loods was te klein. Nu hebben we de ruimte”.

Als jij wilt, wil Tielbeke ook

Behendig manoeuvreert Tom dagelijks door de enorme loods van Tielbeke in Lemelerveld. Zowel als heftruckchauffeur als bakwagenchauffeur staat hij zijn mannetje. In een grijs verleden was hij vrachtwagenchauffeur, wat hem enorm allround maakt. Met plezier helpt hij nu nieuwe leerlingen in de loods hun weg te vinden. Iedereen verdient een kans, zo vindt hij. Kansen aan jongeren geven die hij niet heeft gehad, dat is zijn doel. “Als jij wilt, wil Tielbeke ook”, zegt hij al knikkend.

Fijne collega’s


Misschien is het zijn brede glimlach of zijn vriendelijke blik. Wat het ook is: Tom heb je er graag als collega bij. En niet alleen omdat hij heerlijke gevulde speculaas en boterkoek maakt…

Loop of rijd een dagje mee bij Tielbeke

Ontdek welke functie in de logistiek en transport bij jou past!

Klik hier