Terug
Tielbeke schuift aan bij

Vrachtwagen­chauffeur Mark

Maandag, 05.00 uur: in een van de meest kindvriendelijke buurten van Hardenberg, is het gedaan met de rust. Midden in de straat brandt een lichtje achter de ramen. De man des huizes, Mark Brokelman (34), smeert in de keuken een stapel boterhammen. Hij fluit een vrolijk deuntje. Het is een wereld van verschil met de afgelopen anderhalf jaar, toen hij met tegenzin naar zijn werk ging. Vrouw Janneke, dochters Sophie en Roos en labrador Guus zegt hij gedag en weg is één van Tielbeke’s nieuwste vrachtwagenchauffeurs.

Aan het ontbijt bij Tielbeke Chauffeur

Een frisse start

Sinds mei 2017 is Mark bij Tielbeke werkzaam. Voor die tijd werkte hij in het beveiligde transport, maar die baan beviel niet meer. Eén ding stond echter vast: Mark wilde op de weg blijven.

Ik ga weer fluitend naar mijn werk

Het is een oud-collega die Mark dan over Tielbeke vertelt. Vooral de vierdaagse werkweek spreekt hem aan en dus volgt een sollicitatie naar de functie van chauffeur van stukgoed. Het is een frisse start. “Ik heb zo lang geen plezier in mijn werk gehad”, vertelt Mark. “Nu ga ik fluitend!”

Ook vrouw Janneke merkt dat Mark beter in zijn vel zit. “Hij is rustiger geworden”, glimlacht ze. “Na jaren van onafgebroken werken is er weer tijd voor het gezin”, voegt ze er dan nog gauw aan toe. Op Mark zijn vrije woensdag wordt de dag samen met het hele gezin opgestart. Zelfs viervoeter Guus heeft een plek bij de tafel.

Hard werken

Op werkdagen zit rustig aan doen er echter niet in. Lange dagen maken is geen uitzondering. “Ach, ik werk graag hard”, zegt Mark schouderophalend. Door de goedgevulde dagen gaat de tijd snel. “Als ik ’s ochtends aankom bij Tielbeke’s hoofdvestiging in Lemelerveld, ga ik eerst bij de planners langs. Zij leggen een route voor mij klaar en ik kan even met hen overleggen over wat er komen gaat. Daarna haal ik mijn, al volgeladen, vrachtwagen op en kan ik vertrekken”, legt Mark uit. Zijn grijns verraadt direct dat hij het liefst op pad is.

Thuis bij Tielbeke, leven van een chauffeur

Lekker op weg

“Ja, het liefst ben ik gewoon lekker op weg”, geeft de vrachtwagenchauffeur toe. “Als klein jongetje droomde ik al van het rijden op de vrachtwagen”. Het is de vrijheid waar Mark gek op is.

Ik droomde als klein jongetje al van het rijden op de vrachtwagen

Ook het contact met de vele verschillende mensen tijdens het lossen, waardeert hij. Grappend: “Om een praatje zit ik nooit verlegen. Ik heb bijvoorbeeld één klant waar ik vaker kom en die jongens nodigen me altijd uit voor de lunch.”

Mark Brokelman ontbijt met zijn gezin

Thuiskomen

Een ander hoogtepunt van zijn dag? “Thuiskomen”, knipoogt hij. Want ja, naast vrachtwagenchauffeur is en blijft Mark familieman in hart en nieren.

Bekijk onze vacatures

Loop of rijd een dagje mee bij Tielbeke

Ontdek welke functie in de logistiek en transport bij jou past!

Klik hier