fbpx
check chevroncircle-arrow facebook linkedinminusnotification-closeplus search-glass twitterwhatsapp youtube
1 nieuwe vacatures east

Hoe lang duurt de opleiding tot vrachtwagenchauffeur?

 

Het is moeilijk te zeggen hoelang het duurt voordat je volledig bent omgeschoold. Het hangt ervan af of je misschien al wat ervaring hebt en daarnaast gaat het bij de één het wat sneller dan bij de ander. We doen alles op jouw tempo. Als je start moet je in het bezit zijn van je B rijbewijs. Je begint met de cursussen voor de vakbekwaamheid om in het bezit te zijn van een geldige code 95. Dan ga je eerst je C rijbewijs halen waarmee je op de bakwagen mag rijden. Gemiddeld duurt het 6 tot 9 maanden om dit rijbewijs te behalen.

Naast het rijden in een vrachtwagen, leer je ook over rituitvoering en -afhandeling, techniek en administratie. Ook dit zijn belangrijke onderdelen van het vak.

 

Hoe lang duurt het om CE-rijbewijs te halen?

Met je C rijbewijs heb je de mogelijkheid om door te stromen naar de trekker-oplegger combinatie (dat is je CE rijbewijs). Voordat je dit rijbewijs hebt, ben je al snel een jaar verder (vanaf het moment dat je start voor je C). Is een trekker/oplegger combinatie niet groot genoeg? Dan kun je ook nog voor LZV gaan.

 

Continue begeleiding na opleiding

En ook als je je rijbewijzen hebt behaald, blijven onze chauffeursinstructeurs Koen en Alfred je begeleiden daar waar nodig. Ze nemen rijproeven af en helpen je bij het efficiënter en zuiniger rijden. Gedurende jouw loopbaan bij Tielbeke begeleiden zij jou intensief om vooral plezier in je werk te hebben en je functie goed uit te kunnen voeren. Bekijk in onze video wat chauffeursinstructeurs doen (+ link naar video).

 

Doorgroeien bij Tielbeke

Bij Tielbeke kun je ook alle kanten op. Wij bieden diverse chauffeurswerkzaamheden:

  • Fijnmazige distributie
  • Pendelritten
  • Winkeldistributie
  • Overnachtingsritten

 

Hoe lang duurt de BBL-opleiding tot chauffeur?

Ga je de BBL-opleiding doen? Dan ben je ongeveer 2 jaar bezig. Je hebt dan 1 dag les op een school van jouw keuze en de rest van de dagen werk je bij Tielbeke. Dit kan zijn in het Warehouse in Zwolle of in het Crossdock in Lemelerveld. Ben je al in het bezit van je B-rijbewijs? Dan kun je gelijk werken met onze busjes. Meer weten? Klik hier.

Niet gevonden wat je zocht?

Heb je niet gevonden wat je zocht, of heb je nog een vraag?