fbpx
check chevroncircle-arrow facebook linkedinminusnotification-closeplus search-glass twitterwhatsapp youtube
2 nieuwe vacatures east

Wat heb je nodig om vrachtwagenchauffeur te worden?

 

Wil jij je laten omscholen tot vrachtwagenchauffeur? Middels een zij-instroomtraject van Tielbeke in samenwerking met STL (Sectorinstituut Transport en Logistiek) kan jij opgeleid worden tot vakbekwaam vrachtwagenchauffeur! De duur van deze opleiding duurt gemiddeld tussen de 6 en 9 maanden en kan je volgen op onze locaties Lemelerveld en Zwolle of vanaf standplaats Heteren. Hier heb je alleen je rijbewijs B en affiniteit met transport en logistiek nodig!

Naast het rijden in een vrachtwagen, leer je ook over rituitvoering en -afhandeling, techniek en administratie. Ook dit zijn belangrijke onderdelen van het vak.

 

C-rijbewijs halen om chauffeur te worden

Met je C rijbewijs heb je de mogelijkheid om door te stromen naar de trekker-oplegger combinatie (dat is je CE rijbewijs). Voordat je dit rijbewijs hebt, ben je al snel een jaar verder (vanaf het moment dat je start voor je C). Is een trekker/oplegger combinatie niet groot genoeg? Dan kun je ook nog voor LZV gaan.

 

Begeleiding van ervaren chauffeurs

En ook als je je rijbewijzen hebt behaald, blijven onze chauffeursinstructeurs Koen en Alfred je begeleiden daar waar nodig. Ze nemen rijproeven af en helpen je bij het efficiënter en zuiniger rijden. Gedurende jouw loopbaan bij Tielbeke begeleiden zij jou intensief om vooral plezier in je werk te hebben en je functie goed uit te kunnen voeren. Bekijk in onze video wat chauffeursinstructeurs doen (+ link naar video).

 

Doorgroeimogelijkheden voor vrachtwagenchauffeurs

Bij Tielbeke kun je ook alle kanten op. Wij bieden diverse chauffeurswerkzaamheden:

  • Fijnmazige distributie
  • Pendelritten
  • Winkeldistributie
  • Overnachtingsritten

Uitdagende banen in de logistiek

Volg jij de opleiding tot chauffeur dan kun je aan het werk blijven bij je huidige werkgever of je komt meteen in dienst bij Tielbeke. Word je standplaats Zwolle? Dan ga je aan de slag als logistiek medewerker in ons warehouse of als bezorger bij onze afdeling Home Delivery Albert Heijn Online. Word je standplaats Lemelerveld dan begin je als crossdock medewerker of als chauffeur op de bezorgbus. Wanneer je op standplaats Heteren gaat werken dan start je vanaf het moment dat je in het bezit bent van rijbewijs C op de bakwagen. Ook is het mogelijk om op één van onze andere standplaatsen opgeleid te worden. In overleg is veel mogelijk.

Niet gevonden wat je zocht?

Heb je niet gevonden wat je zocht, of heb je nog een vraag?