fbpx
check chevroncircle-arrow facebook linkedinminusnotification-closeplus search-glass twitterwhatsapp youtube
2 nieuwe vacatures east

Wat is dedicated transport / contract logistiek?

 

Bij dedicated transport/contract logistiek werken wij speciaal voor één klant, als verlengstuk van de organisatie van deze klant, zodat de klant zich kan blijven focussen op de dingen waar zij goed in zijn. Er rijden dan één of meerdere vrachtwagens speciaal voor deze klant, helemaal volgens de wensen van de klant. Wij bieden dan bijvoorbeeld opleggers met koelmotor voor geconditioneerd vervoer, lichtgewicht bakwagens voor het thuisbezorgen van boodschappen of fluisterstille opleggers voor winkelbevoorrading in de binnenstad. Ons materiaal kan voorzien worden van de eigen huisstijl van de klant.

 

Opleiding tot chauffeur dedicated transport

Onze chauffeurs worden specifiek opgeleid om de goederen van een specifieke klant te vervoeren. Zij weten exact hoe ze moeten omgaan met (kwetsbare) goederen, signaleren afwijkingen en zijn getraind om klanten helder en correct te woord te staan. Kortom, onze chauffeurs verbinden de klant op een positieve manier met hun klanten.

Het gaat ook verder dan alleen transport. Opslag, distributie, voorraadbeheer en orderverwerking kan ook onderdeel zijn. De klant kan zich dan concentreren op de kernactiviteiten terwijl Tielbeke verantwoordelijk is voor de logistieke keten. Zo doet iedereen waar die goed in is.

Voordelen van dedicated transport

  • Expertise. Tielbeke heeft ervaren teams om de logistieke processen te stroomlijnen.
  • Kostenbesparing. Door uitbesteding van het logistieke proces, kan de klant zich concentreren op hun kernactiviteiten en daarmee hun omzet vergroten.
  • Flexibiliteit. Logistieke diensten kunnen worden aangepast aan de specifieke behoefte van de klant. Ook op- en afschalen met de seizoenen behoort tot de mogelijkheden.

Contract logistiek/dedicated transport is dus iets anders dan stukgoed distributie. Ter verduidelijking: bij dedicated transport/contract logistiek stellen wij onze chauffeur en materieel volledig ter beschikking van één opdrachtgever. Met onze distributiedienst combineren wij zendingen van verschillende opdrachtgevers in een zogenoemd groupage-netwerk.

Werken in dedicated transport

Zie jij een baan in dedicated transport/contract logisitiek ook wel zitten? Of toch liever een andere baan in de logistieke sector? Bekijk dan eens al onze vacatures.

Niet gevonden wat je zocht?

Heb je niet gevonden wat je zocht, of heb je nog een vraag?