check chevroncircle-arrow facebook linkedinminusnotification-closeplus search-glass twitteryoutube
close

LOOP OF RIJD EEN DAGJE MEE BIJ TIELBEKE

Ontdek welke functie in de logistiek en transport bij jou past!

2 nieuwe vacatures east

Wat is een crossdock of crossdocking?

 

Crossdocking is logistiek proces. Hierbij worden de binnenkomende goederen in ons crossdock na het lossen vrijwel direct weer ingeladen zonder dat ze worden opgeslagen in een magazijn of warehouse. Zo zijn de goederen snel weer klaar voor vertrek.

Het crossdock is een speciaal ontworpen overslagplaats. Dit is meestal een rechthoekig magazijn. Aan de ene kant worden goederen gelost, dan in het midden gesorteerd en vervolgens aan de andere kant direct weer ingeladen. Deze snelle overdracht minimaliseert de opslagkosten en vermindert de verwerkingstijd.

In ons crossdock worden zendingen gesorteerd en met behulp van scanning naar de juiste locatie gebracht waar ze uiteindelijk in vrachtwagens zullen worden geladen. Het is cruciaal dat producten van te voren gesorteerd worden. Op die manier belanden ze in hetzelfde transportmiddel met andere producten die naar dezelfde eindbestemming gaan. Dit gaat op basis van postcodegebieden.

Crossdocking heeft een aantal interessante voordelen.

  • Efficiëntie. Doordat de goederen niet tussentijds worden opgeslagen, is het logistieke proces efficiënter. Door minder bewegingen te maken met de goederen is ook de kans van schade kleiner.
  • Kostenbesparend. Er worden geen kosten gemaakt aan opslag. Daarnaast kunnen meerdere zendingen in 1 lading meegestuurd worden. Hierdoor wordt bespaard op eventuele portokosten.
  • Tijdsbesparing. De goederen kunnen sneller door naar hun volgende – of eindbestemming.

Dankzij deze methode kunnen wij 24-uurs Beneluxdistributie verzorgen. Dit doen wij niet alleen, maar samen met een aantal partners verspreid door het land. Iedere partner heeft zijn eigen gebied. Ook met deze partners vind er, meestal in de nacht, een uitwisseling van goederen plaats. Zo hebben we iedere ochtend alle zendingen voor ons eigen postcodegebied weer klaar staan in de vrachtwagens en kunnen de chauffeurs met een volle lading vertrekken. Gemiddeld rijden ze zo’n 30 adressen op een dag.

In ons crossdock is er altijd ruimte voor nieuwe medewerkers. Heb jij interesse in een baan in ons crossdock? Bekijk dan onze vacatures.

Niet gevonden wat je zocht?

Heb je niet gevonden wat je zocht, of heb je nog een vraag?