fbpx
check chevroncircle-arrow facebook linkedinminusnotification-closeplus search-glass twitterwhatsapp youtube
0 nieuwe vacatures east

Wat is een LZV?

LZV staat voor Langere en Zwaardere Vrachtautocombinatie, vaak aangeduid als Ecocombi. Deze vrachtwagens zijn aanzienlijk langer dan standaard vrachtwagens, met een maximale lengte van 25,25 meter en een gewicht van 60 ton. Ter vergelijking: een gewone vrachtwagen in Nederland mag maximaal 18,75 meter lang zijn en tot 50 ton wegen. De extra lengte van een LZV vrachtwagen maakt het mogelijk om meer goederen in één keer te vervoeren, wat leidt tot lagere transportkosten per product. Bij Tielbeke rijden 8 LZV combinaties, waarmee we een duurzamere keuze maken in ons transport.

 

De voordelen van LZV

Het gebruik van LZV vrachtwagens biedt aanzienlijke voordelen. Ten eerste is het vervoer met een LZV duurzamer. Door meer goederen per transportbeweging te vervoeren, wordt de CO2-uitstoot per vervoerde eenheid verlaagd. Dit maakt de LZV een milieuvriendelijke keuze in de transportsector. Daarnaast zorgen de lagere transportkosten voor economische voordelen voor zowel transportbedrijven als hun klanten.

 

Wanneer mag je LZV rijden?

Het besturen van een LZV vrachtwagen is gebonden aan specifieke regelgeving. In Nederland moet een LZV-chauffeur een extra rijopleiding hebben voltooid en in het bezit zijn van een CCV-certificaat Chauffeur Lange Zware Voertuigen. Om in aanmerking te komen voor dit certificaat, moet de chauffeur minimaal vijf jaar in het bezit zijn van een CE-rijbewijs, voorzien van een geldige code 95, en mag de rijbevoegdheid in de laatste drie jaar niet zijn ontzegd. Bovendien zijn er beperkingen op waar en wanneer een LZV mag rijden. Zo mag een LZV alleen op door RDW goedgekeurde routes rijden en niet bij mist of extreme weersomstandigheden.

 

LZV rijbewijs halen bij Tielbeke

Bij Tielbeke bieden we ambitieuze vrachtwagenchauffeurs de unieke kans om hun LZV rijbewijs te halen. Ons uitgebreide opleidingsprogramma is speciaal ontworpen om chauffeurs de vaardigheden en kennis te bieden die nodig zijn voor het veilig en efficiënt besturen van een LZV vrachtwagen. Na het succesvol afronden van de opleiding en het behalen van een groot rijbewijs, ben je klaar om als LZV-chauffeur de weg op te gaan en deel uit te maken van het vooruitstrevende team van Tielbeke.

 

LZV vrachtwagens bij Tielbeke

Bij Tielbeke hebben we een indrukwekkende vloot van 8 LZV combinaties, waarmee we vooroplopen in het aanbieden van duurzaam en efficiënt transport. Als je geïnteresseerd bent in het besturen van een LZV vrachtwagen, biedt Tielbeke uitstekende mogelijkheden. Met onze focus op duurzaamheid, veiligheid en efficiëntie, ben je als LZV-chauffeur bij ons verzekerd van een uitdagende carrière.

LZV’s, of Langere en Zwaardere Vrachtautocombinaties, vertegenwoordigen een belangrijke innovatie in de transportsector. Ze bieden niet alleen economische voordelen door lagere transportkosten, maar zijn ook een duurzamere keuze vanwege de verminderde CO2-uitstoot. Bij Tielbeke zijn we trots op onze vloot van LZV’s en de kansen die we bieden aan chauffeurs die geïnteresseerd zijn in het besturen van deze indrukwekkende voertuigen. Ontdek de mogelijkheden bij Tielbeke en draag bij aan een duurzamere toekomst in transport.

Niet gevonden wat je zocht?

Heb je niet gevonden wat je zocht, of heb je nog een vraag?