fbpx
check chevroncircle-arrow facebook linkedinminusnotification-closeplus search-glass twitterwhatsapp youtube
0 nieuwe vacatures east

chauffeur worden op latere leeftijd?

 

Het idee van een carrièreswitch kan ontmoedigend zijn, vooral als je de 50 bent gepasseerd. Maar bij Tielbeke geloven we dat het nooit te laat is om je dromen na te jagen. Als je overweegt om chauffeur te worden op latere leeftijd, ben je bij ons aan het juiste adres. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden van omscholing op latere leeftijd, specifiek gericht op het worden van een professionele vrachtwagenchauffeur bij Tielbeke.

 

Omscholen op latere leeftijd

Het idee van omscholing kan voor sommigen als een grote stap voelen, maar het biedt juist veel nieuwe kansen. Bij Tielbeke begrijpen we dat levenservaring en wijsheid grote voordelen zijn in de transportsector. Onze omscholingsprogramma’s zijn ontworpen om je alle kennis en vaardigheden te bieden die nodig zijn om succesvol te zijn in je nieuwe carrière als chauffeur.

 

Omscholing 50 plus met baangarantie

Een van de grootste zorgen bij een carrièreswitch is de baanzekerheid. Tielbeke biedt daarom speciale omscholingsprogramma’s voor 50-plussers, inclusief baangarantie. Dit betekent dat je na het succesvol afronden van je opleiding verzekerd bent van een baan. Ons doel is om je niet alleen op te leiden, maar ook om je een stabiele en bevredigende carrière te bieden. Wil je bijvoorbeeld vrachtwagenchauffeur worden in Zwolle? Dan vind je bij Tielbeke het ideale omscholingstraject.

 

Vrachtwagenrijbewijs halen op latere leeftijd

Het behalen van je rijbewijs CE is een essentiële stap in het worden van een professionele vrachtwagenchauffeur. Bij Tielbeke ondersteunen we je volledig in dit proces. Onze ervaren instructeurs zorgen ervoor dat je de training krijgt die je nodig hebt om je rijbewijs te halen, ongeacht je leeftijd. Met onze flexibele opleidingsprogramma’s kun je leren in een tempo dat bij jou past.

 

Werken bij Tielbeke als 50-plusser?

Werken bij Tielbeke als 50-plusser betekent deel uitmaken van een dynamisch en ondersteunend team. Onze chauffeurs zijn het hart van ons bedrijf, en we zorgen ervoor dat iedereen, ongeacht leeftijd, zich welkom en gewaardeerd voelt.

Bij Tielbeke bieden we niet alleen een baan, maar een carrière met groeimogelijkheden, uitstekende arbeidsvoorwaarden en een collegiale werksfeer. Of je nu een ervaren chauffeur bent of net begint, wij bieden de ondersteuning en middelen die je nodig hebt om te slagen.

Of je nu op zoek bent naar een carrièreswitch, een nieuwe uitdaging wilt aangaan, of simpelweg je passie voor het rijden wilt volgen, Tielbeke biedt een solide basis voor een succesvolle toekomst in de transportsector. Met onze uitgebreide ervaring, toewijding aan kwaliteit en focus op persoonlijke ontwikkeling, ben je bij ons in goede handen. Ook als je benieuwd bent naar het salaris van een vrachtwagenchauffeur, vind je bij ons de juiste informatie.

Neem vandaag nog de stap naar een nieuwe toekomst en ontdek de mogelijkheden bij Tielbeke. Verdiep je in onze informatie over omscholen of lees de verhalen van onze medewerkers en begin aan jouw reis als professionele chauffeur. Het is tijd om de weg op te gaan en je dromen waar te maken met Tielbeke!

Wat heb je nodig om vrachtwagenchauffeur te worden?

Is het altijd al jouw droom geweest om vrachtwagenchauffeur te worden, maar weet je niet zeker waar je moet beginnen? Bij Tielbeke kunnen we je hierbij helpen! Om beroepsmatig aan de slag te kunnen als vrachtwagenchauffeur in Nederland, heb je een rijbewijs C nodig met code 95. Wil je een vrachtwagen met oplegger besturen? Dan kun je na het halen van je C-rijbewijs doorstromen naar een CE-rijbewijs. Is een trekker/oplegger combinatie niet groot genoeg? Dan kun je ook nog voor een LZV-rijbewijs gaan.

 

C-rijbewijs halen om chauffeur te worden

Wil je een rijbewijs C halen met code 95, dan kun je op je 18e al beginnen. Je moet hiervoor wel eerst in bezit zijn van een B-rijbewijs. Het behalen van je C-rijbewijs bestaat uit twee onderdelen, het theorie-examen en het praktijkexamen. Voordat je het praktijkexamen mag doen, moet je eerst het theorie-examen halen. Daarnaast moet je voor het praktijkexamen ook een gezondheidsverklaring indienen.

 

Doorgroeimogelijkheden voor vrachtwagenchauffeurs

We vinden het belangrijk dat onze chauffeurs de mogelijkheid krijgen om zichzelf te ontwikkelen. We bieden daarom diverse doorgroeimogelijkheden aan. Wil je bijvoorbeeld werken in de fijnmazige distributie, winkeldistributie, pendelritten rijden of toch liever overnachtingsritten? Bij Tielbeke kun je als chauffeur alle kanten op!

Volg jij de opleiding tot chauffeur, dan kun je na het afronden van je opleiding meteen aan de slag bij Tielbeke. Tot je je C rijbewijs hebt gehaald, zijn er ook verschillende (overbruggings-) mogelijkheden. Ga je werken bij onze standplaats in Zwolle, dan kun je aan de slag als logistiek medewerker in ons warehouse. Ga je werken bij onze hoofdvestiging in Lemelerveld, dan kun je beginnen als crossdock medewerker of als chauffeur op de bezorg bus. Ga je werken bij onze standplaats in Heteren, dan is assisteren bij het rangeren een mogelijkheid. Vanaf het moment dat je C-rijbewijs hebt gehaald kan je meteen beginnen op de bakwagen. Ook is het mogelijk om op één van onze andere standplaatsen opgeleid te worden. In overleg is veel mogelijk!

 

Begeleiding van ervaren chauffeurs

Of je nou net nieuw bent binnen Tielbeke of al jaren bij ons werkt, we zorgen dat je altijd de begeleiding krijgt die je nodig hebt. Onze chauffeursinstructeurs Alfred en Koen begeleiden je en helpen je ontwikkelen. Ze nemen rijproeven af en helpen je bij het efficiënter en zuiniger rijden. Gedurende jouw loopbaan bij Tielbeke begeleiden zij jou intensief om vooral plezier in je werk te hebben en je functie goed uit te kunnen voeren. Wil je meer te weten komen over hoe onze chauffeursinstructeurs te werk gaan? Kijk hoe Alfred en Koen het doen.

 

Uitdagende banen in de logistiek

Wil jij je laten omscholen tot vrachtwagenchauffeur? Middels een zij-instroomtraject van Tielbeke in samenwerking met STL (Sectorinstituut Transport en Logistiek) kan jij opgeleid worden tot vakbekwaam vrachtwagenchauffeur! Deze opleiding duurt gemiddeld tussen de 6 en 9 maanden en is te volgen op onze locaties Lemelerveld, Zwolle, Culemborg, of vanaf standplaats Heteren. Je hebt hier alleen je rijbewijs B en affiniteit met transport en logistiek voor nodig!

Ben jij klaar om je carrière switch maken? Bekijk alle omschoolmogelijkheden binnen Tielbeke.

Hoe lang mag een vrachtwagenchauffeur rijden?

 

Als je als chauffeur van een vrachtwagen werkt, dan geldt een maximum voor de rijtijden. Dat is wettelijk geregeld. Ook moet je dagelijkse en wekelijkse rust nemen. In deze periode mag je niet werken of beschikbaar zijn.

 

Maximale rijtijden vrachtwagenchauffeurs

Er gelden dus regels voor de maximale rijtijd. Dit is de tijd waarin je de vrachtwagen bestuurt. Onder rijden wordt verstaan: het rollen van de wielen.

Als chauffeur mag je:

 • maximaal 2 keer per week 10 uur per dag rijden (en op andere werkdagen in diezelfde week maximaal 9 uur per dag);
 • per week maximaal 56 uur rijden;
 • per 2 weken maximaal 90 uur rijden. Dit geldt voor week 1 en 2. Maar ook voor week 2 en 3, enzovoort.

 

Ononderbroken rijtijd chauffeurs

Niet alleen voor de totale rijtijd geldt een maximum, maar ook voor de ononderbroken rijtijd. Ononderbroken rijtijd is de totaal bij elkaar opgetelde gereden tijd tussen 2 onderbrekingen (pauzes of laden/lossen) in. Of tussen een rusttijd en een onderbreking in.

Deze regels gelden voor de maximale ononderbroken rijtijd:

 • De maximale ononderbroken rijtijd mag niet langer zijn dan 4,5 uur.
 • Na 4,5 uur rijtijd moet je een pauze nemen van 45 minuten.
 • Een dubbel bemande vrachtwagen hoeft niet 45 minuten stil te staan na iedere 4,5 uur. Er is dan alleen een stop nodig om van chauffeur (en bestuurderskaart of registratieblad) te wisselen.

 

Laden en lossen als chauffeur

Niet alleen rijden is werk, maar ook andere werkzaamheden, zoals laden en lossen. Als je meer dan 6 uur achter elkaar (onafgebroken) werkt, moet je ook een pauze nemen:

 • Werk je tussen de 6 en 9 uur onafgebroken op een dag? Dan moet je minstens 30 minuten pauze nemen.
 • Werk je langer dan 9 uur onafgebroken? Dan moet je minstens 45 minuten pauze nemen.
 • Deze pauzes mag je ook in stukken van 15 minuten nemen.

Uiteraard houden je collega’s van de planning hier rekening mee met het plannen van de ritten en de chauffeurs.

Hoe lang duurt de opleiding tot vrachtwagenchauffeur?

 

Het is moeilijk te zeggen hoelang het duurt voordat je volledig bent omgeschoold. Het hangt ervan af of je misschien al wat ervaring hebt en daarnaast gaat het bij de één het wat sneller dan bij de ander. We doen alles op jouw tempo. Als je start moet je in het bezit zijn van je B rijbewijs. Je begint met de cursussen voor de vakbekwaamheid om in het bezit te zijn van een geldige code 95. Dan ga je eerst je C rijbewijs halen waarmee je op de bakwagen mag rijden. Gemiddeld duurt het 6 tot 9 maanden om dit rijbewijs te behalen.

Naast het rijden in een vrachtwagen, leer je ook over rituitvoering en -afhandeling, techniek en administratie. Ook dit zijn belangrijke onderdelen van het vak.

 

Hoe lang duurt het om CE-rijbewijs te halen?

Met je C rijbewijs heb je de mogelijkheid om door te stromen naar de trekker-oplegger combinatie (dat is je CE rijbewijs). Voordat je dit rijbewijs hebt, ben je al snel een jaar verder (vanaf het moment dat je start voor je C). Is een trekker/oplegger combinatie niet groot genoeg? Dan kun je ook nog voor LZV gaan.

 

Continue begeleiding na opleiding

En ook als je je rijbewijzen hebt behaald, blijven onze chauffeursinstructeurs Koen en Alfred je begeleiden daar waar nodig. Ze nemen rijproeven af en helpen je bij het efficiënter en zuiniger rijden. Gedurende jouw loopbaan bij Tielbeke begeleiden zij jou intensief om vooral plezier in je werk te hebben en je functie goed uit te kunnen voeren. Bekijk in onze video wat chauffeursinstructeurs doen (+ link naar video).

 

Doorgroeien bij Tielbeke

Bij Tielbeke kun je ook alle kanten op. Wij bieden diverse chauffeurswerkzaamheden:

 • Fijnmazige distributie
 • Pendelritten
 • Winkeldistributie
 • Overnachtingsritten

 

Hoe lang duurt de BBL-opleiding tot chauffeur?

Ga je de BBL-opleiding doen? Dan ben je ongeveer 2 jaar bezig. Je hebt dan 1 dag les op een school van jouw keuze en de rest van de dagen werk je bij Tielbeke. Dit kan zijn in het Warehouse in Zwolle of in het Crossdock in Lemelerveld. Ben je al in het bezit van je B-rijbewijs? Dan kun je gelijk werken met onze busjes. Meer weten? Klik hier.

Wat verdient een vrachtwagenchauffeur?

 

Als vrachtwagenchauffeur ben je bij Tielbeke verzekerd van een competitief salaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden. Of je nu een chauffeur met rijbewijs C of CE bent, of nog in opleiding zit tot vrachtwagenchauffeur, Tielbeke biedt aantrekkelijke verdiensten en voordelen. Benieuwd wat je gaat verdienen als vrachtwagenchauffeur en wat het gemiddeld salaris is? Lees snel verder wat het gemiddelde salaris bij Tielbeke is.

 

Vrachtwagenchauffeur salarissen bij Tielbeke

 

Chauffeur C en CE salaris bij Tielbeke

Voor chauffeurs met rijbewijs CE kun je bij Tielbeke een competitief salaris verwachten dat in lijn is met de markt. Wil je meer informatie over salaris voor chauffeur C en chauffeur CE? Dan nodigen we je graag uit voor een persoonlijk gesprek.

 

Salaris tijdens omscholingstraject

Ben je nu in opleiding tot vrachtwagenchauffeur in het omscholingstraject bij Tielbeke? Dan varieert je salaris tijdens de opleiding, afhankelijk van je leeftijd en het aantal jaar werkervaring.

 

Leerling vrachtwagenchauffeur salarissen

Als leerling chauffeur bij Tielbeke is het gemiddelde salaris afhankelijk van je leeftijd, ervaring en de aard van de werkzaamheden die je uitvoert.

 

Internationaal vrachtwagenchauffeur salaris

Wat verdient een internationaal vrachtwagenchauffeur bij Tielbeke? Bij ons zijn er kansen voor ritten over de grens. Als je als internationaal vrachtwagenchauffeur werkt, kun je rekenen op een eerlijk salaris dat past bij de extra taken en uitdagingen van transport over de grens. Voor gedetailleerde informatie over het salaris als internationaal chauffeur kun je contact met ons opnemen.

 

Avond- en weekendtoeslag

Avond- en weekendtoeslagen, overuren en andere extra uren hebben invloed op je daadwerkelijke salaris, waardoor je meer kunt verdienen. Als jij dus veel extra uren maakt, verdien je meer.

 

Extra voordelen bij Tielbeke

 • Als je als vrachtwagenchauffeur bij Tielbeke gaat werken, heb je naast een goed salaris ook veel andere voordelen:
 • Een vaste vrije dag in de week
 • Een werkweek met een lengte die bij je past.
 • Een afwisselende baan
 • Zekerheid in je baan: jouw functie blijft bestaan
 • Reiskostenvergoeding
 • Werken met goed materiaal
 • Veel doorgroeimogelijkheden met opleidingen en trainingen voor extra certificaten
 • Professionele begeleiding door onze ervaren instructeurs Koen en Alfred

 

Werkomgeving bij Tielbeke

Bij Tielbeke krijg je elke 4 weken je salaris, dus 13 keer per jaar. Onze collega’s plannen je ritten zo in dat het goed bij je thuissituatie past. Een goede balans tussen werk en privé vinden wij belangrijk. Meestal heb je een vaste vrije dag.

Bij ons kunnen vrachtwagenchauffeurs verschillende taken combineren. We rijden vanuit verschillende plaatsen in Nederland naar de Benelux. Bekende klanten zijn Albert Heijn en Kruidvat. We leveren ook losse goederen. En we werken samen met DHB, waardoor goederen ’s nachts worden uitgewisseld en ’s ochtends al dichter bij de klanten zijn.

Bij Tielbeke proberen we niet alleen een goede werkgever te zijn, maar ook te begrijpen wat voor jou belangrijk is.

Wil je meer weten over onze banen en arbeidsvoorwaarden? Neem contact met ons op over onze openstaande vacatures. We verwelkomen je graag in ons team!