fbpx
check chevroncircle-arrow facebook linkedinminusnotification-closeplus search-glass twitterwhatsapp youtube
0 nieuwe vacatures east

WAT IS EEN CROSSDOCK OF CROSSDOCKING?

Crossdocking is een efficiënt logistiek proces dat wordt gekenmerkt door de snelle overdracht van goederen van het moment van ontvangst tot het moment van verzending, zonder dat deze goederen tussentijds worden opgeslagen in een crossdock magazijn. Dit artikel gaat dieper in op de werking, voordelen en praktische toepassing van crossdocking.

 

WERKING VAN CROSSDOCKING

Het crossdock fungeert als een speciaal ontworpen overslagplaats voor crossdocking, vaak met een rechthoekige vorm, waarbij goederen aan de ene zijde worden ontvangen, in het midden worden gesorteerd, en aan de andere zijde direct weer worden geladen voor verzending. Deze methode zorgt voor een snelle doorstroom van goederen, wat leidt tot een minimalisatie van opslagkosten en een reductie in verwerkingstijd. Zendingen worden zorgvuldig gesorteerd en gescand in het crossdock magazijn, waarna ze naar de juiste laadlocatie worden gebracht voor verdere distributie.

 

VOORDELEN VAN CROSSDOCKING

De voordelen van crossdocking zijn divers en hebben een significante impact op de efficiëntie en kosten van logistieke processen:

  • Efficiëntie: Doordat opslag wordt overgeslagen, worden goederen sneller verwerkt door middel van crossdocking, wat het logistieke proces stroomlijnt.
  • Kostenbesparing: Er worden geen kosten gemaakt voor tussentijdse opslag in crossdock magazijnen, en het bundelen van zendingen leidt tot lagere verzendkosten.
  • Tijdsbesparing: Snelle doorstroom zorgt ervoor dat goederen eerder hun volgende of eindbestemming bereiken door crossdocking.

 

PRAKTISCHE TOEPASSING EN SAMENWERKING

De praktische toepassing van crossdocking stelt ons in staat om een 24-uurs distributie binnen de Benelux te verzorgen. Dit wordt mogelijk gemaakt door samenwerking met diverse partners, die elk verantwoordelijk zijn voor een specifiek gebied. Door ’s nachts goederen uit te wisselen met deze partners in ons crossdock, kunnen chauffeurs elke ochtend vertrekken met een volle lading, gericht op gemiddeld 30 adressen per dag.

 

WERKEN IN HET CROSSDOCK VAN TIELBEKE

Ons crossdock biedt continue kansen voor nieuwe medewerkers die geïnteresseerd zijn in een dynamische baan binnen de logistiek. Voor diegenen die deel willen uitmaken van ons team, bieden wij diverse vacatures aan. Ontdek de mogelijkheden om bij te dragen aan ons efficiënte en kostenbesparende logistieke proces. Heb jij interesse in een baan in ons crossdock magazijn? Bekijk dan onze crossdock vacatures.