fbpx
check chevroncircle-arrow facebook linkedinminusnotification-closeplus search-glass twitterwhatsapp youtube
0 nieuwe vacatures east

Banen in transport en logistiek

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging waarbij elke dag anders kan zijn? Misschien is een baan in transport en logistiek dan wel iets voor jou! Bij Tielbeke bieden we een variatie aan mogelijkheden aan. Of je nu aan de slag wilt als vrachtwagenchauffeur, in het magazijn wilt werken of juist op kantoor, bij ons is het allemaal mogelijk. Ontdek wat een baan in transport en logistiek voor jou kan betekenen.

 

Wat is logistiek werk?

Logistiek werk is veel meer dan alleen goederen van A naar B vervoeren. Het omvat bijvoorbeeld ook het plannen van de routes, het sorteren van orders, het laden/lossen van de goederen en nog veel meer. Met een logistieke baan bij Tielbeke word je een onmisbare schakel in onze dagelijkse operaties en krijg je de kans om je een leven lang te blijven ontwikkelen.

 

Ontdek onze transportbanen

Of je nu net je vrachtwagen rijbewijs hebt gehaald of al jaren ervaring hebt, bij Tielbeke hebben we een passende plek voor je! We vinden het vooral belangrijk dat je jezelf kunt zijn en je werk op een plezierige en goede manier kunt uitvoeren. We hebben een modern wagenpark en zorgen goed voor onze uitrusting. Zo zorgen we ervoor dat jij je volledig kunt concentreren op het werk waar jij goed in bent.

Werken in de logistiek bij Tielbeke betekent dat je onderdeel bent van een hecht team waar samenwerken en een informele sfeer centraal staan. Wij bieden niet alleen banen in logistiek, maar carrières waar je jezelf kunt ontwikkelen en elke dag weer iets nieuws leert.

 

Groei door met opleidingen in logistiek

Bij Tielbeke begrijpen we dat voortdurende ontwikkeling belangrijk is voor zowel persoonlijke als professionele groei. Daarom bieden we verschillende opleidingen en trainingen aan voor onze medewerkers. Of je nu een beginnende chauffeur bent die zijn vaardigheden wil verbeteren of een ervaren logistiek medewerker die meer wil leren over de nieuwste technologieën en processen in de industrie, wij hebben de middelen om je te ondersteunen!

Wil je je laten omscholen tot vrachtwagenchauffeur? Ook dat kan bij Tielbeke! Wij bieden namelijk omscholingstrajecten mét baangarantie, zo weet je zeker dat je goed terechtkomt. Of je nou op latere leeftijd chauffeur wilt worden, of een BBL-opleiding wil gaan volgen, we zorgen er samen voor dat het lukt!

 

Een dag in het leven van een transportmedewerker

Een typische dag kan beginnen met het laden van je vrachtwagen in ons moderne warehouse, gevolgd door een reeks leveringen in de regio. Onderweg ben je het visitekaartje van ons bedrijf en kom je in contact met verschillende van onze klanten. Tussendoor houd je contact met de planning via onze geavanceerde communicatiesystemen om zo efficiënt en gemakkelijk mogelijk te werken. Aan het einde van de dag keer je terug naar ons warehouse, waar je je ervaringen kunt delen met collega’s en samen successen viert.

 

Waarom kiezen voor een baan in de transport?

Een baan in transport en logistiek biedt je de kans om zelfstandig te werken terwijl je toch deel uitmaakt van een team. Het is een uitgebreide sector die altijd in beweging is, wat zorgt voor continue uitdaging en ontwikkelingsmogelijkheden. Je krijgt dan ook een veelzijdige functie met veel verantwoordelijk, waarbij geen dag hetzelfde is. Bij Tielbeke vinden we het verder vooral belangrijk om je een baan met zekerheid, flexibiliteit en goede begeleiding te bieden. Zo krijg je precies wat je nodig hebt en weet je altijd wat je te wachten staat.

Wil je gaan werken in de transport of wil je eerst meer weten over wat een baan bij Tielbeke inhoudt? Neem dan contact met ons op of bekijk de logistieke vacatures op onze website. Stap in bij Tielbeke, waar we samen elke logistieke uitdaging aangaan!

Wat betekent fullservice logistieke dienstverlening?

Fullservice logistieke dienstverlening omvat het volledige beheer van het logistieke proces voor een klant, van begin tot eind. Dit houdt in dat elke activiteit die bijdraagt aan het efficiënt beheren van de toeleveringsketen, van bevoorrading en opslag tot verpakking en transport, onder onze verantwoordelijkheid valt. Ons doel is om bedrijven volledig te ontzorgen op het gebied van logistiek.

Kernactiviteiten van Onze Dienstverlening

Onze diensten zijn gericht op het leveren van hoogwaardige logistieke oplossingen, waaronder contract logistiek, stukgoed distributie vanuit Noordoost Nederland naar de gehele Benelux, warehousing en specifieke diensten zoals Albert Heijn home delivery in de regio Zwolle. Deze diversiteit in diensten stelt ons in staat om flexibel en efficiënt te reageren op de uiteenlopende behoeften van onze klanten.

Voordelen van Uitbesteding aan Specialisten

Het uitbesteden van logistieke processen aan specialisten zoals wij biedt meerdere voordelen, waaronder kostenbesparingen, verbeterde kwaliteit, en een grotere flexibiliteit in de afhandeling van goederen. Met onze ervaren chauffeurs en logistieke medewerkers kunnen klanten erop vertrouwen dat hun goederen veilig en efficiënt worden vervoerd en beheerd, met de mogelijkheid om gemakkelijk op- en af te schalen naar behoefte.

Klantgerichte Aanpak en Innovatieve Oplossingen

Wij geloven in een persoonlijke benadering en nemen de tijd om de specifieke wensen en behoeften van onze klanten te begrijpen. Dit stelt ons in staat om op maat gemaakte logistieke oplossingen te bieden die niet alleen voldoen aan de huidige eisen, maar ook flexibel en schaalbaar zijn voor toekomstige groei. Onze aanpak is transparant, waardoor klanten altijd inzicht hebben in onze prestaties en controle houden over kwaliteit en kosten.

Meer dan Opslag: Waarde Toevoegen in ons Warehouse

In ons warehouse bieden we meer dan alleen opslagruimte. We denken actief mee over logistieke vraagstukken en bieden ondersteuning bij pieken in de vraag of distributie van goederen. Daarnaast bieden we aanvullende diensten zoals (her)labelling en assemblage, waarmee we de waarde van de goederen voor onze klanten verhogen. Door onze expertise te koppelen aan de wensen van de klant, creëren we samen duurzame waarde in de logistieke keten.

Meer informatie kun je vinden op onze corporate website.

Wat is stukgoed distributie?

 

Stukgoed zijn goederen waarvoor men de vracht per stuk rekent. Dit kan bijvoorbeeld een pallet zijn, een doos of een bundel. Stukgoed distributie is het transporteren van dit stukgoed van A naar B. Met onze distributiedienst combineren wij zendingen van onze klanten met die van andere opdrachtgevers in een zogenoemd groupagenetwerk.

Via dit netwerk verbinden wij klanten en ontvangers in heel de Benelux. Door zendingen op te halen bij A en op tijd en volledig af te leveren bij B. Maar ook door relevante data, informatie en kennis te delen, bijvoorbeeld over de actuele status van een transport. Doordat we transparant zijn over onze performance, kunnen we samen werken aan het continu verbeteren van onze dienstverlening. Want hoe beter alle partijen geïnformeerd en verbonden zijn, hoe hoger de kwaliteit.

 

Stukgoed distributie bij Tielbeke

Het distributiemodel waarmee wij 24-uurs distributie mogelijk maken, is uiterst veelzijdig. Wij kunnen de zendingen van onze klanten moeiteloos bezorgen, ongeacht de locatie en het type ontvanger en goederen. Dagelijks consolideren we zendingen naar binnensteden, bouwplaatsen en particulieren. Onze chauffeurs zijn vaak thuis in de regio waar ze rijden. Dankzij ons geavanceerde zelflerende plansysteem en onze zeer vakkundige planners, kunnen we op de juiste tijd met de juiste voertuigen de binnensteden in. Als de klant het wenst, bellen onze chauffeurs met de ontvangers. Ook is onze klantenservice de hele dag zowel telefonisch, als via app en mail bereikbaar.

In de distributienetwerken (DHB en Teamtrans) hebben wij onze krachten gebundeld met sterke logistieke partners in heel de Benelux. Onderling communiceren we via korte lijnen en werken we als één organisatie. Onze IT-systemen zijn gekoppeld in één platform en samen werken we aan slimme logistiekoplossingen. Zo kunnen we onze klanten optimaal van dienst zijn. Niet alleen operationeel maar ook strategisch.

 

Werken bij tielbeke

Als familiebedrijf met meer dan 65 jaar ervaring begrijpen we logistiek. We zijn het verlengstuk van een organisatie en voegen écht waarde toe aan de goederen van een organisatie. Heb jij interesse in werken in de logistiek? Bij Tielbeke vind je logistieke vacatures waarmee jij jezelf blijft ontwikkelen.

Wat is dedicated transport / contract logistiek?

 

Bij dedicated transport/contract logistiek werken wij speciaal voor één klant, als verlengstuk van de organisatie van deze klant, zodat de klant zich kan blijven focussen op de dingen waar zij goed in zijn. Er rijden dan één of meerdere vrachtwagens speciaal voor deze klant, helemaal volgens de wensen van de klant. Wij bieden dan bijvoorbeeld opleggers met koelmotor voor geconditioneerd vervoer, lichtgewicht bakwagens voor het thuisbezorgen van boodschappen of fluisterstille opleggers voor winkelbevoorrading in de binnenstad. Ons materiaal kan voorzien worden van de eigen huisstijl van de klant.

 

Opleiding tot chauffeur dedicated transport

Onze chauffeurs worden specifiek opgeleid om de goederen van een specifieke klant te vervoeren. Zij weten exact hoe ze moeten omgaan met (kwetsbare) goederen, signaleren afwijkingen en zijn getraind om klanten helder en correct te woord te staan. Kortom, onze chauffeurs verbinden de klant op een positieve manier met hun klanten.

Het gaat ook verder dan alleen transport. Opslag, distributie, voorraadbeheer en orderverwerking kan ook onderdeel zijn. De klant kan zich dan concentreren op de kernactiviteiten terwijl Tielbeke verantwoordelijk is voor de logistieke keten. Zo doet iedereen waar die goed in is.

Voordelen van dedicated transport

  • Expertise. Tielbeke heeft ervaren teams om de logistieke processen te stroomlijnen.
  • Kostenbesparing. Door uitbesteding van het logistieke proces, kan de klant zich concentreren op hun kernactiviteiten en daarmee hun omzet vergroten.
  • Flexibiliteit. Logistieke diensten kunnen worden aangepast aan de specifieke behoefte van de klant. Ook op- en afschalen met de seizoenen behoort tot de mogelijkheden.

Contract logistiek/dedicated transport is dus iets anders dan stukgoed distributie. Ter verduidelijking: bij dedicated transport/contract logistiek stellen wij onze chauffeur en materieel volledig ter beschikking van één opdrachtgever. Met onze distributiedienst combineren wij zendingen van verschillende opdrachtgevers in een zogenoemd groupage-netwerk.

Werken in dedicated transport

Zie jij een baan in dedicated transport/contract logisitiek ook wel zitten? Of toch liever een andere baan in de logistieke sector? Bekijk dan eens al onze vacatures.