fbpx
check chevroncircle-arrow facebook linkedinminusnotification-closeplus search-glass twitterwhatsapp youtube
0 nieuwe vacatures east

Wanneer iedereen op één oor ligt, begint Tom Sluis (33) met zijn werk. Van kwart voor negen ’s avonds tot zes uur ’s ochtends werkt hij als loodsmedewerker bij Tielbeke. Samen met zijn collega’s zorgt hij er al bijna een decennium lang voor dat het transportbedrijf de nacht goed doorkomt. Grappig feitje: van oorsprong is Tom banketbakker.

 

Hoe komt een banketbakker terecht bij Tielbeke? “Ik vond het lastig om in die branche een passende baan te vinden. Toen ik via een bekende van mij over Tielbeke en de opleidingsmogelijkheden hoorde, heb ik gesolliciteerd”, vertelt Tom. “Ik nam een gok en die pakte goed uit”.

 

Een hecht team met loodsmedewerkers

Het is vooral de veelzijdigheid van zijn functie als loodsmedewerker, die Tom aanspreekt. Het team waarmee hij werkt is hecht, heel hecht. “’s Nachts zijn we op elkaar aangewezen. We zijn dus niet anders gewend dan dat we samen onze schouders eronder zetten”, benadrukt de rasechte teamplayer.

’S NACHTS ZIJN WE OP ELKAAR AANGEWEZEN

 

Dat de loodsmedewerkers die nachtdiensten draaien een goede band met elkaar hebben, staat vast. En volgens Tom kleven er meer voordelen aan het werken in de late uurtjes: “De werkzaamheden die overdag uitgevoerd moeten worden, vind ik minder leuk. Bovendien heb ik nu ’s middags tijd om met mijn dochtertje door te brengen”.