fbpx
check chevroncircle-arrow facebook linkedinminusnotification-closeplus search-glass twitterwhatsapp youtube
0 nieuwe vacatures east

Het een-tweetje tussen chauffeur Daniël en planner Bente

Vanaf 2015 wordt Tielbeke versterkt door vrachtwagenchauffeur Daniël Corporaal en transportplanner Bente van Riessen. Sindsdien heeft het duo vrijwel dagelijks contact. Bente plant de ritten van Daniël. Kortom: de twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar hoe goed kennen ze elkaar eigenlijk? Tijd voor een kop koffie en een goed gesprek over samenwerken en wederzijds respect.

 

Als Daniël en Bente contact hebben is dat veelal via de boordcomputer, de telefoon of de mail. De keren dat ze elkaar zien zijn op één hand te tellen. Dit komt mede doordat Bente vanuit Lemelerveld werkt en Daniël vanuit Heerenveen. Daniël heeft voornamelijk contact met Marcel Krommendijk, de leidinggevende van de chauffeurs die als standplaats Heerenveen hebben. Hij bezoekt ze wekelijks. Desalniettemin is de begroeting tussen Daniël en Bente vandaag bijzonder hartelijk.

 

De samenwerking tussen transportplanner en vrachtwagenchauffeur

Daniël en Bente treffen elkaar in Heerenveen. Daar is het distributiecentrum van Lidl, één van de standplaatsen vanwaar de vrachtwagenchauffeurs van Tielbeke hun ritten rijden. Bente is als logistiek planner verantwoordelijk voor de ritten van Daniël en die van zijn zeventien collega’s. Ze ziet erop toe dat iedere chauffeur een rit toegewezen krijgt, het rooster kent en uit de brand geholpen wordt bij pech.

Als de koffie op tafel staat, vertelt Bente dat ze voorheen in de horeca werkte: “Een vriendin vertelde me over de vacature voor transportplanner bij Tielbeke. Ik besloot te solliciteren en kreeg ondanks mijn gebrek aan ervaring de baan”. Daniël, die tot dan toe aandachtig luistert, is verrast. “Ik zou nooit geraden hebben dat Bente uit de horeca komt”, aldus de vrachtwagenchauffeur.

 

IK ZOU NOOIT GERADEN HEBBEN DAT BENTE UIT DE HORECA KOMT

Wederzijds respect

De verbazing van Daniël bewijst dat Bente zich de taken van een transportplanner snel eigen heeft gemaakt. De vrachtwagenchauffeurs van wie ze de ritten plant, zijn erg op haar gesteld. “Als we naar de planners bellen, krijgen we negen van de tien keer Bente aan de telefoon. Ze is een begrip geworden”, lacht Daniël.