fbpx
check chevroncircle-arrow facebook linkedinminusnotification-closeplus search-glass twitterwhatsapp youtube
1 nieuwe vacatures east

Een kijkje bij chauffeursinstructeurs Koen en Alfred

Als er een lijst met legendarische duo’s uit de transportwereld zou zijn, zouden Koen en Alfred de lijst aanvoeren. De twee chauffeurinstructeurs van Tielbeke vullen elkaar perfect aan. Waar de één wat meer van heeft, heeft de ander wat minder van en vice versa. Tijd voor een kijkje bij de mannen, die een onmisbare functie hebben.

 

Koen (42) en Alfred (46) zijn uit hetzelfde hout gesneden. Beiden zijn geboren en getogen in Overijssel en hebben het chauffeursbloed door de aderen stromen. Koen kroop op tienjarige leeftijd al achter het stuur van de bakwagen en Alfred bracht uren in de cabine naast zijn vader door.

Waar Koen vooral geïnteresseerd was in de techniek, was het, het avontuur dat Alfred destijds trok. En hoewel er ruim 30 jaren verstreken zijn, is dat nog steeds het grootste verschil tussen de heren. Bij Koen kun je terecht met technische vragen terwijl Alfred de slimste en mooiste routes voor je uitstippelt.

Bekijk ook de video Alfred & Koen weten hoe ze het doen

Een mooie dag

Want ja, dat is wat Koen en Alfred doen: Tielbeke haar chauffeurs begeleiden waar nodig. Zo nemen ze rijproeven af bij nieuwkomers en helpen ze ervaren chauffeurs zuiniger te rijden. “Als je iemand in één dag ziet groeien, dan is het een mooie dag”, vindt Koen.

“ALS IEMAND IN ÉÉN DAG GROEIT, IS HET EEN MOOIE DAG

17 jaar geleden werd Koen, destijds chauffeur bij Tielbeke, gevraagd om chauffeurinstructeur te worden. De functie was jarenlang een unicum in de branche. Bij geen enkel ander transportbedrijf worden vrachtwagenchauffeurs tijdens hun gehele loopbaan zo intensief begeleid.