fbpx
check chevroncircle-arrow facebook linkedinminusnotification-closeplus search-glass twitterwhatsapp youtube
0 nieuwe vacatures east

In de cabine bij vrachtwagenchauffeur Marcel

Door onze reporter – Als ik vrachtwagenchauffeur Marcel Rodijk op een dinsdagochtend tref, zie ik direct dat hij allesbehalve het stereotype chauffeur is. Zijn atletische bouw verraadt dat hij een bijzonder gezonde levensstijl heeft. Wanneer ik de 54-jarige Nijverdaller de hand schud, vertelt hij dat hij popelt om te vertrekken. Ik nu ook!

Nadat Marcel en ik te horen hebben gekregen welke route we gaan rijden, halen we de autopapieren op en zetten koers richting ons vervoer. “Ik heb de oplegger net al aan de trekker gekoppeld”, zegt Marcel. Galant helpt hij me in de cabine. Een rij knuffelbeesten wacht me op. Als Marcel me naar hen ziet kijken, begint hij te lachen: “Ja, ook die gaan mee op pad!”

 

Van achter de lopende band naar achter het stuur

Marcel en ik brengen vandaag stukgoed weg. De route voert ons door het prachtige buitengebied van Salland. Terwijl de mist optrekt en plaats maakt voor de zomerzon, vertelt Marcel me dat hij eigenlijk geen vrachtwagenchauffeur wilde worden.

EIGENLIJK ZAG IK VRACHTWAGENCHAUFFEUR WORDEN NIET ZITTEN”

 

 

“Ik heb mijn rijbewijs C vlak na mijn B-rijbewijs gehaald. Dat is handig, dacht ik. Maar vrachtwagenchauffeur worden zag ik niet zitten”. “Hoe ben je hier dan gekomen?”, vraag ik hem. “Ik werkte in de fabriek van mijn broer, die verkocht werd. Aangezien het fabriekswerk me de neus uitkwam, verbreedde ik mijn horizon. En dat rijbewijs C had ik al. Dus ging ik kijken of vrachtwagenchauffeur zijn toch niet iets voor mij was. Ik denk dat je de uitkomst wel kan raden”.