fbpx
check chevroncircle-arrow facebook linkedinminusnotification-closeplus search-glass twitterwhatsapp youtube
0 nieuwe vacatures east

Instromen bij Tielbeke met leerling chauffeur Fons

Een goede eerste indruk maak je maar één keer. Met deze wetenschap in zijn achterhoofd, stapt Fons Zandbergen (22) eind 2016 bij de hoofdvestiging van Tielbeke binnen. Of hij wat meer informatie over de chauffeursopleiding kan krijgen en zichzelf mag voorstellen. Dat solliciteren tegenwoordig verreweg het meest via de e-mail gebeurt, deert hem niet. Die goede eerste indruk heeft hij in ieder geval gemaakt.

 

Niet alleen Fons maakt een goede indruk. Het ontvangst dat hij bij Tielbeke krijgt, geeft hem eveneens een goed gevoel. De joviale bromfietstechnicus is er al van overtuigd dat hij vrachtwagenchauffeur wil worden en heeft de smaak nu helemaal te pakken. Hij start met de interne opleiding bij Tielbeke.

 

HET GELUID DAT VRACHTWAGENS MAKEN, DAAR GENIET IK VAN

De verwachtingen

De eerste keer dat Fons op het bestaan van Tielbeke wordt gewezen, is wanneer hij op de weg zit. Een indrukwekkende vrachtwagen met levensgroot ‘Tielbeke’ op de weerzijden passeert hem. Het is niet te missen. “Iedere vrachtwagen die voorbijkomt, bekijk ik”, vertelt Fons. “Ik heb een passie voor techniek en voertuigen. Het geluid dat vrachtwagens maken, daar geniet ik van.”

Maar als je vrachtwagenchauffeur wilt worden , heb je meer nodig dan enkel een passie voor voertuigen. Je moet ook bereid zijn om lange dagen te maken, om te werken en leren tegelijkertijd en om zelfstandig te functioneren. Gelukkig is dit alles voor Fons geen probleem: “Het werk dat ik doe en de opleiding die ik nu volg, voldoen precies aan mijn verwachtingen”.

 

Samen in opleiding

Fons is 32 uur per week aan het werk en op de maandag krijgt hij op het terrein van Tielbeke les. In de eerste periode van zijn opleiding werkte hij in de loods, waarna hij mocht gaan bezorgen met de bus. Inmiddels is hij toe aan de volgende stap: op pad gaan met de bakwagen. Tot slot zal hij opgaan voor zijn CE-rijbewijs waarmee hij een oplegger mag besturen.