fbpx
check chevroncircle-arrow facebook linkedinminusnotification-closeplus search-glass twitterwhatsapp youtube
2 nieuwe vacatures east

Instromen bij Tielbeke met Martijn

Martijn Russcher is de benjamin van Tielbeke. Met zijn 16 jaar is hij de jongste deelnemer aan het interne leerwerktraject. Onderdoen voor ‘de grote jongens’? Echt niet! Hij moet en zal chauffeur worden. En een hele goede!

 

Met volle teugen genieten

Het moment dat Martijn daadwerkelijk de cabine in kruipt, laat echter nog even op zich wachten. Zijn jonge leeftijd maakt dat direct chauffeur worden geen optie is. Hij is daarom gestart met een opleiding tot logistiek medewerker. Daarna zal hij beginnen met de opleiding tot vrachtwagenchauffeur.

 

Dat hij nog even moet wachten, deert Martijn niet. Ook van de werkzaamheden als logistiek medewerker geniet hij met volle teugen. De liefde voor transport en groot vervoer, heeft hij niet van een vreemde. “Mijn oudere broer is vrachtwagenchauffeur. Hij stuurt me vaak foto’s van mooie plekken toe. Daar gaat mijn hart sneller van kloppen”, vertelt de benjamin.

Een goede sfeer

De keuze om bij Tielbeke in te stromen, maakte Martijn nadat hij via een Open Dag van de interne opleiding gehoord had. Of het hem bevalt? Nou en of! “Ik zou me zo weer aanmelden”, knikt hij. Het is vooral de goede sfeer die het hem doet: “We kunnen ontzettend met elkaar lachen hier.”

Dat Martijn de jongste is, maakt niet dat hij anders wordt behandeld. Hij presteert dan ook uitstekend en verwerft zo extra taken. “Sinds enige tijd mag ik zelfs rangeerwerkzaamheden uitvoeren”, vertelt hij, zijn blijdschap niet onder stoelen of banken stekend.

Geen paniek

De uren in de schoolbanken staan Martijn duidelijk minder aan. Maar het hoort erbij, dat realiseert hij zich maar al te goed. Iedere dag komt hij een stukje dichter bij zijn droom: chauffeur worden. Dat hij tijdens zijn opleiding tot vrachtwagenchauffeur nog betaald wordt ook, beschouwt hij als een cadeautje. Van zijn loon kan hij sparen en onderdelen kopen die hij gebruikt tijdens het sleutelen aan brommers.

 

 

Want ja, is hij niet bezig met vrachtwagens dan is Martijn wel bezig met andere motorische voertuigen. En ook tijdens het sleutelen profiteert hij van wat hij bij Tielbeke leert. De belangrijkste les? “Nooit in paniek raken”, lacht hij.

Lees meer over leren bij Tielbeke!