fbpx
check chevroncircle-arrow facebook linkedinminusnotification-closeplus search-glass twitterwhatsapp youtube
0 nieuwe vacatures east

Instromen bij Tielbeke met Timber Kolkman

Wist je dat een bericht op Facebook je kan helpen om je droombaan te vinden? Voor de 23-jarige Timber was dat de eerste connectie met Tielbeke en daarmee het begin van zijn carrière om vrachtwagenchauffeur te worden!

 

Van vakkenvuller naar bezorger

 

Timber vertelt dat ten tijde van het keuzemoment voor een studie, enige jaren geleden, er geen vraag was naar chauffeurs in zijn omgeving. Het leek hem toen niet verstandig om de stap te zetten om chauffeur te worden en koos daarom een opleiding richting detailhandel. “Vanuit mijn opleiding ging ik stage lopen bij een grote supermarkt in Deventer en hier heb ik ruim 8 jaar gewerkt!”

“Ik heb eerst enkele jaren gewerkt als vakkenvuller in de supermarkt en vanuit die functie ben ik bij hetzelfde bedrijf doorgegroeid als bezorger. Chauffeurs van Tielbeke kwamen regelmatig goederen lossen bij het filiaal en met veel bewondering keek ik altijd toe hoe zij dit met gemak deden. Daarnaast stralen de chauffeurs ook uit dat zij plezier hebben in het werk wat zij doen en ik dacht; dat lijkt mij ook wel wat!”

Solliciteren via social media

 

Vorig jaar zag Timber een advertentie van Tielbeke op Facebook voorbij komen. De boodschap die hij te zien kreeg was de mogelijkheid om je om te laten scholen tot vrachtwagenchauffeur. Hij liet dit social media bericht zien aan zijn leidinggevende destijds, die inmiddels op de hoogte was dat Timber een nieuwe uitdaging zocht. Al een hele tijd speelde Timber namelijk met het idee om vrachtwagenchauffeur te worden maar hij had nog geen ervaring of de juiste papieren. Zijn leidinggevende had positieve ervaringen met Tielbeke en adviseerde Timber om zich aan te melden voor het omscholingstraject tot chauffeur. “Binnen enkele dagen mocht ik al langskomen voor een sollicitatiegesprek en snel daarna kon ik bij mijn nieuwe werkgever aan de slag én starten met het behalen van rijbewijs C.”

 

 

CHAUFFEURS VAN TIELBEKE KWAMEN REGELMATIG GOEDEREN LOSSEN EN MET BEWONDERING KEEK IK TOE HOE ZIJ DIT MET GEMAK DEDEN.

De weg naar chauffeur

 

Je bent niet in één dag omgeschoold tot chauffeur en ik vraag Timber dan ook hoe zijn omscholingstraject er op dit moment uitziet en hoe hij dit ervaart.
“Omdat ik al ruimschoots ervaring had als bezorger, kon ik na een korte inwerkperiode direct aan de slag als bezorger bij AH Online in Zwolle. Naast mijn baan ben ik ook meteen begonnen met rijlessen voor rijbewijs C en inmiddels ben ik daarvoor ook al geslaagd!”, zegt Timber vol trots.
“Als het goed is mag ik binnenkort ook afrijden voor rijbewijs CE en dan kan het “echte werk” straks beginnen! Naast het werk als bezorger rijd ik ook al stukgoed voor Tielbeke. Hierdoor leer ik de planners in Lemelerveld kennen en doe ik werkervaring op als ik straks op de bakwagen mag rijden.”

Omdat Timber mij vertelt dat hij rijbewijs C recent heeft behaald ben ik ook benieuwd waarom hij nog niet rijdt op een bakwagen om fijnmazige distributie te gaan doen. “Dat staat voor komende maand op de planning en ik kijk hier ook enorm naar uit! Tielbeke begeleid mij persoonlijk en op een rustige wijze om van de functie van bezorger naar stukgoedchauffeur te kunnen stromen. Ik word niet zomaar in het diepe gegooid en aan mijn lot overgelaten. Rijden kan ik inmiddels wel maar praktische zaken zoals omgaan met een EPT en efficiënt laden en lossen moet ik nog leren. Vandaar dat straks ook Lemelerveld mijn standplaats gaat worden, hier krijg ik nog meer begeleiding op maat.”

Stukgoed rijden of toch winkeldistributie

 

Timber is nog druk bezig om carrière te maken binnen Tielbeke en officieel chauffeur te worden maar ik ben toch benieuwd waar hij zichzelf over twee of vijf jaar ziet.
“Ik denk dat ik graag zou willen rijden als chauffeur CE in de richting van winkeldistributie diepvries. Maar de chauffeurs die ik spreek die distributie Tuin & Dier rijden, komen ook met enthousiaste verhalen over de te vervoeren goederen en de leuke klanten die zij ontmoeten. Voor nu kan ik dat nog moeilijk zeggen omdat ik nog zelf geen ervaring heb maar bij Tielbeke wordt er wel goed gekeken naar wat het beste bij je past en wat je zelf graag wilt doen.”

 

 

BIJ TIELBEKE WORDT ER GOED GEKEKEN NAAR WAT HET BESTE BIJ JE PAST EN WAT JE ZELF GRAAG WILT DOEN

Rijbewijs CE in de pocket!

 

Na ons gesprek krijg ik het mooie nieuws te horen dat Timber inmiddels ook rijbewijs CE heeft behaald.
Gefeliciteerd en heel veel succes met het groeien binnen Tielbeke!