Terug
Een een-tweetje...

Tussen chauffeur Daniël en planner Bente

Vanaf 2015 wordt Tielbeke versterkt door vrachtwagenchauffeur Daniël Corporaal en transportplanner Bente van Riessen. Sindsdien heeft het duo vrijwel dagelijks contact. Bente plant de ritten van Daniël. Kortom: de twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar hoe goed kennen ze elkaar eigenlijk? Tijd voor een kop koffie en een goed gesprek over samenwerken en wederzijds respect.

Planner en vrachtwagenchauffeur werken samen bij Tielbeke

Als Daniël en Bente contact hebben is dat veelal via de boordcomputer, de telefoon of de mail. De keren dat ze elkaar zien zijn op één hand te tellen. Dit komt mede doordat Bente vanuit Lemelerveld werkt en Daniël vanuit Heerenveen. Daniël heeft voornamelijk contact met Marcel Krommendijk, de leidinggevende van de chauffeurs die als standplaats Heerenveen hebben. Hij bezoekt ze wekelijks. Desalniettemin is de begroeting tussen Daniël en Bente vandaag bijzonder hartelijk.

De samenwerking tussen transportplanner en vrachtwagenchauffeur

Daniël en Bente treffen elkaar in Heerenveen. Daar is het distributiecentrum van Lidl, één van de standplaatsen vanwaar de vrachtwagenchauffeurs van Tielbeke hun ritten rijden. Bente is als logistiek planner verantwoordelijk voor de ritten van Daniël en die van zijn zeventien collega’s. Ze ziet erop toe dat iedere chauffeur een rit toegewezen krijgt, het rooster kent en uit de brand geholpen wordt bij pech.


Als de koffie op tafel staat, vertelt Bente dat ze voorheen in de horeca werkte: “Een vriendin vertelde me over de vacature voor transportplanner bij Tielbeke. Ik besloot te solliciteren en kreeg ondanks mijn gebrek aan ervaring de baan”. Daniël, die tot dan toe aandachtig luistert, is verrast. “Ik zou nooit geraden hebben dat Bente uit de horeca komt”, aldus de vrachtwagenchauffeur.

Ik zou nooit geraden hebben dat Bente uit de horeca komt

Wederzijds respect

De verbazing van Daniël bewijst dat Bente zich de taken van een transportplanner snel eigen heeft gemaakt. De vrachtwagenchauffeurs van wie ze de ritten plant, zijn erg op haar gesteld. “Als we naar de planners bellen, krijgen we negen van de tien keer Bente aan de telefoon. Ze is een begrip geworden”, lacht Daniël.

Tielbeke Bente transportplanner Lemelerveld zoom

De vraag rijst waarom Bente zo’n fijne logistiek planner is. “Je bent kalm en wat minder zakelijk dan veel anderen”, knikt Daniël. Zijn complimenten maken dat Bente wat ongemakkelijk op haar stoel heen en weer begint te schuiven. “Ik heb ook enorm veel respect voor vrachtwagenchauffeurs zoals jij”, vertrouwt ze Daniël toe. “Je hebt een gezin, maar ik hoor je nooit klagen over de lange dagen die je maakt”.

Ik hoor Daniël nooit klagen over zijn lange dagen

Tielbeke vrachtwagenchauffeur vrolijk

Altijd goed contact

Ditmaal is het Daniël die wat ongemakkelijk wordt. Eén ding staat vast: bij Tielbeke is iedereen bescheiden. Dat siert ze. Wat ook vaststaat is dat Bente echt bij de groep vrachtwagenchauffeurs hoort, van wie ze de ritten plant. “We hebben vooral contact op afstand, maar het is altijd goed”, vertelt Bente glimlachend. Daniël stoot haar zacht aan. “Misschien toch eens vaker een kop koffie doen”, grijnst hij.

Meer over werken bij Tielbeke

Loop of rijd een dagje mee bij Tielbeke

Ontdek welke functie in de logistiek en transport bij jou past!

Klik hier