fbpx
check chevroncircle-arrow facebook linkedinminusnotification-closeplus search-glass twitterwhatsapp youtube
0 nieuwe vacatures east

In de cabine bij vrachtwagenchauffeur Linda

Door Evelien Wolting – Als banketbakker aan de slag waarbij je onder andere de lekkerste taarten en broden bakt. Om je vervolgens te laten omscholen tot vrachtwagenchauffeur? Collega Linda heeft dit gedaan en heeft hier absoluut nog geen moment spijt van gehad. Door een dagje met haar mee te rijden probeer ik er achter te komen waarom zij voor dit vak en Tielbeke heeft gekozen.

 

Via een goede vriend ben ik helemaal enthousiast gemaakt voor het chauffeursvak. Door een aantal malen met hem mee te rijden wist ik het zeker;ik wilde vrachtwagen-chauffeur worden!

Van rijbewijs C naar CE

Linda woont in de regio waar Tielbeke veelal rijdt. “Ik kende de organisatie Tielbeke al en door Facebook en Google wist ik dat zij ook een omscholingstraject aanboden.

Omscholen bij Tielbeke

Ik heb toen Tielbeke benaderd en uitgelegd wat mijn toekomstplannen waren, namelijk vrachtwagenchauffeur CE worden. Hierbij heb ik ook aangegeven dat ik al wel in het bezit was van rijbewijs C maar nog niet van een geldige Code 95. Deze wilde ik eerst zelf behalen alvorens ik mogelijk kon gaan starten bij Tielbeke. Hiermee liet ik zien hoe groot mijn ambitie was om chauffeur te worden, dat ik serieus was om mij om te laten scholen en niet veel later ben ik dan ook in februari 2020 in dienst gekomen.”, vertelt Linda vol trots.

 

Toekomstplannen? Dan is dat zeker bij Tielbeke. Ik zou dan langere ritten en meer kilometers willen maken. Maar voor nu voel ik mij zeker op mijn plek als chauffeur fijnmazige distributie!

Goede afstemmen met planning en gezin

Dat het werken als vrachtwagenchauffeur zeker gecombineerd kan worden met een druk gezinsleven, daar is Linda het bewijs van. Zij en haar man hebben namelijk drie tieners in huis en door het maken van heldere afspraken verloopt het thuis én op het werk op rolletjes.
“Door duidelijke afspraken die de planning en ik met elkaar gemaakt hebben, is het werken als vrachtwagenchauffeur goed te combineren met privé. Ik werk op vaste dagen en hierdoor weet mijn gezin thuis wanneer ik bijvoorbeeld er niet ben om 17.30 uur tijdens het avondeten. Op de kalender kunnen zij zien wanneer ik aan het werk ben. En daarnaast, als er dringende zaken privé spelen, dan stem ik dit af met de planning en kan er heel veel geregeld worden.”