Terug

Omscholen met baangarantie

Denk jij weleens aan omscholing en wil jij graag een carrièreswitch maken? Een omscholing naar chauffeur bij Tielbeke betekent dat je middels het zij-instroomtraject van het STL (Sectorinstituut Transport en Logistiek) wordt opgeleid tot vakbekwaam vrachtwagenchauffeur bij Tielbeke.

Bekijk onze logistieke vacatures
 • Werken en leren combineren
 • Rijbewijzen en diploma’s halen
 • Persoonlijke begeleiding
 • Baanzekerheid

Omscholing tot vrachtwagenchauffeur

Durf jij een andere route te kiezen in je carrière? Wil jij chauffeur worden op latere leeftijd en compleet switchen van baan? Bij Tielbeke kun je je laten omscholen tot vrachtwagenchauffeur mét baangarantie!

Hoe word je chauffeur bij Tielbeke?

Onze omscholingstrajecten

Hoe jouw omscholingstraject ook begint, je wordt continu persoonlijk begeleid. Chauffeur instructeurs Koen en Alfred kennen de kneepjes van het vak. Als je vrachtwagenchauffeur wilt worden, ben je bij hen aan het goede adres.

Bekijk onze omscholingstrajecten

Wij bieden je omscholing mét baangarantie, goede begeleiding door onze chauffeursinstructeurs, lessen t.b.v. het behalen van eventueel rijbewijs C en CE en cursus t.b.v. vakbekwaamheid (Code 95).
De duur van omscholing verschilt per persoon omdat het maatwerk betreft maar gemiddeld tussen de 6 en 9 maanden. Omscholing kan je volgen op onze locaties Lemelerveld en Zwolle of vanaf standplaats Heteren.

Bekijk onze vacatures voor het omscholen

Carrièreswitch maken

Word jij niet blij van je huidige baan en heb je altijd al de ambitie gehad om vrachtwagenchauffeur te worden? Stap dan in bij Tielbeke. Wij bieden twee mogelijkheden aan om je te laten omscholen;
 • Omscholen en werken bij Tielbeke
 • Omscholen met baan bij je huidige werkgever

Omscholen en werken bij Tielbeke

Heb je je huidige baan opgezegd en wil je direct starten met je laten omscholen tot vakbekwaam chauffeur? Wij bieden je de mogelijkheid om meteen in dienst bij Tielbeke te komen.

Omscholen met baan bij je huidige werkgever

Wist je dat het ook mogelijk is om je te laten omscholen en je baan bij je huidige werkgever aan te houden totdat je vakbekwaam chauffeur bent? Bij Tielbeke is het mogelijk!

Omscholing vacatures

Kom je uit de regio Zwolle en wordt dit ook je standplaats? Afhankelijk van o.a. je kennis en ervaring kun je aan de slag als bezorger bij Home Delivery of als logistiek medewerker in ons warehouse.
Woon je in de regio van Lemelerveld en wordt dit ook je standplaats? Dan is het mogelijk dat je aan de slag gaat als chauffeur op de bezorgbus of als crossdock medewerker.
Indien Heteren je standplaats gaat worden dan begin je vanaf het moment dat je in het bezit bent van het C-rijbewijs op de bakwagen.

Hoe ziet het omscholingstraject er inhoudelijk uit?

Tijdens het omscholingstraject begin je met de cursussen voor vakbekwaamheid. Hierdoor raak je in het bezit van een geldige Code 95. Indien je nog niet in het bezit bent van de juiste rijbewijzen, dan ga je rijbewijs C en rijbewijs CE behalen. Wanneer je rijbewijs C hebt behaald kun je aan de slag als chauffeur op de bakwagen. Desgewenst kun je vervolgens doorstromen naar de trekker-oplegger combinatie. Het traject is altijd maatwerk en zal worden aangepast op jouw wensen en tempo.

Kosten en salaris tijdens omscholen naar chauffeur

Ga je aan de slag bij Tielbeke, dan krijg je uiteraard salaris. Het omscholen naar chauffeur brengt ook kosten met zich mee maar hiervoor kan subsidie aangevraagd worden waardoor het zeer voordelig kan zijn.
Vanuit de subsidieregeling is het mogelijk om 60% van de kosten van de chauffeursopleiding te financieren. 25% van de kosten neemt Tielbeke voor haar rekening. De overige 15% van de opleidingskosten zijn voor jou maar hiermee heb je wel 100% een opleiding tot vakbekwaam vrachtwagenchauffeur!

Omscholen op latere leeftijd

Ben je de 30 jaar, 40 jaar of zelfs 50 jaar gepasseerd en overweeg je om je te laten omscholen op latere leeftijd? Je bent nooit te oud om te leren en indien je aan onderstaande eisen voldoet, ben je van harte welkom bij Tielbeke;
 • Je bent in het bezit van rijbewijs B
 • Je hebt affiniteit met de sector logistiek en/of transport
 • Je bent minimaal 3 dagen of 32 uur per week beschikbaar
 • Je hebt een klantvriendelijke houding
 • Je bent enthousiast om vakbekwaam chauffeur te worden
 • Je beheerst de Nederlandse taal

Omscholing vrachtwagenchauffeur

Het traject omscholing tot vrachtwagenchauffeur is spannend en dit begrijpen wij als geen ander. Wij bieden omscholing mét baangarantie, persoonlijke begeleiding en een opleidingstraject op maat.
“Hoe belandt een tandartsassistente achter het stuur van een vrachtwagen? Wanneer Iris aan het werk is, zie je dat ze plezier heeft in wat zij doet!”

Ook laten omscholen?

Wil jij graag die carrièreswitch maken en je laten omscholen tot vrachtwagenchauffeur? Solliciteer dan in 6 stappen naar die nieuwe toekomst!
 • Welke standplaats voor omscholen past bij jou?
  Bekijk de vacatures
 • Online solliciteren
  Solliciteer op de vacature die bij jou past en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op.
 • Val op met je C.V. en motivatie
  Graag ontvangen wij jouw C.V. en tijdens een telefonisch gesprek horen wij graag je motivatie om chauffeur te worden.
 • Retour Tielbeke
  Sluit jouw C.V. aan bij onze organisatie? Dan nodigen we je graag uit voor een gesprek.
 • Goed gesprek? Even tekenen!
  Na een goed gesprek doen wij je graag een contractvoorstel waar we samen een krabbel onder zetten!
 • Aan de slag met omscholen
  Je krijgt alles wat je nodig hebt om te starten met je omscholing, waaronder een Tielbeke kledingpakket.

Vragen?

Heb je nog vragen over de omscholing met baangarantie? Bel of mail de collega’s van Personeelszaken voor meer informatie.

Pas jij bij Tielbeke?

Weten of je bij Tielbeke past? Maak de test!

Loop of rijd een dagje mee bij Tielbeke

Ontdek welke functie in de logistiek en transport bij jou past!

Klik hier